WPC DEPO

WPC DEPO

WPC DEPO

2017. július 11. - WPC DEPO

A hazai burkolóanyagok között nagyon népszerű a WPC, többek között karbantartási igényteleségének köszönhetően. Anyagrendszere fa és műanyag ötvözete, melynek révén a fa természetes eszenciáját költöztethetjük otthonunkba. Az összetevők egyvelegét nagy nyomáson és magas hőmérsékleten formálják, melyet szálformában sajtolnak - az így létrehozott hasznos tulajdonságok kiemelésével és káros tulajdonságok csökkentésével a kompozit burkolat rendkívül ellenálló. A fatartalma jellemzően 50%-ban van jelen, és mellette olyan műanyagok kapnak helyet, mint a polipropilén, a polietilén, vagy a polivinilklorid. Ezek függvényében alakulnak a WPC burkolatok egyéni jellemző, mint például a színvilága is.

img_5530.JPG

A kompozit WPC kiválóan alkalmas kültéri burkolásra (-40 és +60 Celsius között használható), viszont évszaktól függően tágulnak és zsugorodnak, ezt kialakításuknál okvetlen figyelembe kell venni. A tágulási rések elmulasztása a burkolat károsodását okozhatja! A 3 m-es szálaknál 6 mm-es szélességű tágulási hézagok beiktatásával lehet elkerülni, a rövidebb burkolóelemeknél a hézag szélességét arányosan csökkenteni lehet, de mellőzni tilos! A burkolólapok esetleges felületi hornyolása a lejtés irányába essen, a gyorsabb csapadék elvezetése érdekében.

img_5531.JPG

A WPC piaca dinamikus fejlődést mutat világszerte. Előszeretettel alkalmazzák verandák, teraszok, lépcsők, kültéri burkolatként. Mind felhasználás, mind gyártás terén vezető szerepet tölt be Észak-Amerika, ahol csak a tavalyi évben 700 000 tonna került forgalmazásra. Az európai viszonyokat tekintve az utóbbi évben megduplázódott az előállított WPC burkolat mennyisége, csak Németországban például húsz fölé emelkedett a gyártók száma, s olyan cégek is felvették a felhasznált alapanyagok sorába, mint az IKEA. A hazai online piactéren pedig a www.wpcdepo.hu az, ahol mindent megtudhat ezekről a burkolatokról.

img_5532.JPG

A legújabb gyártási technológiával kiküszöbölték a korábbi problémákat, melyek gondot okoztak. A tartós műanyaggal bevont WPC burkolatok kevésbé fakulnak, illetve fizikailag is sokkal ellenállóbbnak bizonyulnak. A fa-műanyag kompozit új generációja elérhetőbb áron került a piacra, ami végső soron a felhasználók számára csak pozitívum lehet. Tartós és minőségi megoldást kínálnak a kültéri burkolás során, melyeket változatos színekben szerezhetünk be annak érdekében, hogy az otthont övező területekhez is maximálisan illeszkedjenek.

img_5535.JPG

A fa-műanyag kompozit burkolat nem szálkásodik és karbantartása is igénytelen. A lapok nagyon könnyűen és a korhadás veszélye sem áll fenn. A hibátlan minőségű és magas árkategóriájú darabok valóban esztétikusak tudnak lenni, de nagyon sok a piacon az olyan gyártó, amely "vonzó" áron kínál burkolatot. Itt az olcsó húsnak híg a leve elv érvényesül, nagyon sok esetben a termék kevésbé tetszetős, mint a valódi fa. A "pénztárcakímélő" árkategóriában a WPC burkolatokon gyakran messziről látszik a műanyag felhasználása – így azt javasoljuk, ha ezt a megoldást választja, ne spóroljon a kiválasztás során.

img_5538.JPG

Egy másik népszerű felhasználási terület a WPC kerítés. Az előnyök itt legalább olyan jól hasznosíthatók, mint a teraszburkolatok esetén. Kiválóan alkalmazhatók a fából készült kerítések kiváltására, hiszen küllemükben a fa atmoszféráját idézik, de attól eltérően kezelést nem igényelnek, ugyanakkor hosszútávon tartósak. A kerítéselemek variálhatók, de sok esetben építenek kerítést a nem erre a célra fejlesztett WPC elemekből is. Azonban igazán szép és műszakilag megfelelő megoldást ezek felhasználásával érhetünk el. (Járófelületből épített vízszintes kerítéseknél a mikrobarázdákban például sokszor meggyűlik a por, de a telepítés is sokkal idő- és költségigényesebb, ha nem e célra fejlesztett profilokat használunk.)

img_5536.JPG

WPC-t bárhova! A fa-műanyag kompozit közkedvelt anyagok, amelyek egyre nagyobb teret hódítanak. Népszerűségét a természet atmoszférája ihlette, ugyanakkor nincs szükség karbantartásra (gyakori olajozásra vagy festésre), mivel ellenálló az időjárási viszonyokkal, férgekkel, gombákkal, rothadással szemben. Többféle színben és felülettel forgalmazzuk, amely ideális megoldás lehet medenceszegélyezésre vagy teraszra, mert nem csúsznak és szálkamentesek. A profilok sokfélesége lehetőséget kínálnak a felhasználásra, úgy talajokra, mint falakra vagy kerítésekre, de kreatív megoldásként akár hűsölőket és különböző kiegészítőket (pl. virágládákat) is lehet készíteni. Ennek köszöhetően a WPC anyaggal egy teljes és dizájnos kültért tudunk elérni.

img_5537.JPG

Ön mire használná? Kérje ingyenes termékmintánkat és tegyen próbát vele! Vagy válasszon árnyalatot, használja az árkalkulátort! 48 órán belüli szállítás az egész ország területén, raktárról. 

www.wpcdepo.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://wpc-depo.blog.hu/api/trackback/id/tr5012651439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása